Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Het verschil maken met wat we doen

Als een van ’s werelds toonaangevende bakkerijbedrijven weten wij dat leiderschap veel verdergaat dan onze dagelijkse inzet om onze klanten te helpen hun bedrijven te laten groeien. Het is ook onze verantwoordelijkheid om samen met onze medewerkers een positieve bijdrage te leveren in onze lokale gemeenschappen, overal ter wereld.

Social Responsibility

Onze Code of Excellence wijst de weg

Het begint allemaal met onze eigen medewerkers van wie we verwachten dat ze de Code kennen. In onze manier van werken speelt ethiek een grote rol en laten we ons leiden door de principes van de familie Jones en door een niet-aflatende toewijding voor respectvolle relaties, mensen en integriteit. Onze medewerkers en leidinggevenden volgen de Global Code of Excellence van Dawn om te waarborgen dat we samenwerken op een manier die onze waarden, onze visie en onze ethische normen weerspiegelt.

Om naleving van onze Code of Excellence te ondersteunen, biedt Dawn medewerkers vele kanalen voor communicatie en ondersteuning. Een open gesprek met een leidinggevende of een medewerker van de afdeling Human Resources vormt de eerste lijn van dialoog. Een ander communicatiemiddel is onze anonieme, 24-hour Speak Up-hotline die wordt bemand door een onafhankelijke derde partij, waar medewerkers, zakenpartners en leveranciers hun zorgen kunnen delen en hun meningen of suggesties kunnen uiten.

Circle Of Excellence

Dawn Europe is 100% RSPO-gecertificeerd

Bij Dawn zijn we altijd op zoek naar manieren om te innoveren, maar willen we ook verantwoord omgaan met onze planeet. Eind 2015 ontving Dawn Europe het 100% RSPO Mass Balance certificaat en we zijn trots op wat dat betekent voor ons als bedrijf en voor u als onze klanten.

Als een bedrijf dat zich inzet voor duurzame palmolie is Dawn Europe sinds 2011 RSPO-lid. Met het behalen van de certificering voor al onze fabrieken in Europa kunt u erop vertrouwen dat wij standaard RSPO-gecertificeerde palmolie van het certificeringsniveau 'Mass Balance' inkopen en verhandelen, en vanaf 2016 in toenemende mate ook van het niveau 'Segregated'.

Verder zijn we bijzonder trots dat het Wereld Natuur Fonds Dawn Germany heeft gekozen voor de 'WWF Palm Oil Buyers Scorecard' in 2015. Het feit dat we maar liefst 16 van de 20 punten behaalden op deze scorecard onderstreept onze inspanningen op het gebied van een effectief gebruik van duurzame palmolie.

In de toekomst blijven we de mogelijkheden onderzoeken om onze productieprocessen, producten en bedrijf steeds duurzamer te maken. Dat is onze belofte aan u: we blijven ons continue verbeteren!

Verder spannen we ons in om onze grondstoffen duurzamer en verantwoord in te kopen, onder andere volgens standaarden zoals RSPO-gecertificeerde palmolie, en lopen er verschillende initiatieven voor ingrediënten als cacao, suiker en eieren.